Vad andra säger

Jag vill tro att jag alltid försöker säga vad jag tänker och menar. Däremot – när du står inför att göra större förändringar – kan det vara bra att även lyssna till några andra, och höra deras tankar. 

Vad andra säger

Jag vill tro att jag alltid försöker säger vad jag tänker och menar. Men när det gäller sådana här förändringar kan det vara bra att du även lyssnar till några andra. 

AstraZeneca

”Mätbart minskad stress & mer välmående”

Jag har i min roll som ledare många gånger ställts inför uppgifter där jag ser att organisationen, teamen eller individerna tycker att det är svårt att lyckas.

Det kanske är uppenbart att prestationen är på en nivå och att den måste höjas till en helt annan nivå för att nå rätt resultat. Oftast handlar det om att vi inte tror att det är möjligt, för vi ser bara en massa hinder.

Peter Björnholm fokuserar istället på vad som fattas för att det ska bli möjligt. Vilka förutsättningar som krävs för att teamen och individerna ska bygga upp självförtroendet, tilliten och förmågan.

Min rekommendation är att du testar honom, för jag vet att hans arbete faktiskt fungerar. Och att det bygger högpresterande individer och team som över tid skapar resultat.

Ett konkret exempel

Jag kan ta ett exempel från en avdelning på AstraZeneca, som hela tiden ökade personalstyrkan men ändå inte hann med. Såklart gjorde det att medarbetarna tyckte att allt var stressigt.

Peter fick uppdraget att se över hur avdelningen jobbade och föreslå hur den borde jobba.

Genom att skapa tydliga roller – med ett lite mindre omfång i befattningen – och att organisera liknande uppgifter i samma team kunde han hjälpa till att skapa tydliga processer.

Effekten blev att teamen blev duktiga på sin del. Det gick fortare att lära upp nya medarbetare – och processerna gick snabbare.

Personalstyrkan är idag 80 procent av vad den var när Peter började uppdraget, för arton månader sedan. Avdelningen har dessutom tagit åt sig mer jobb mot tidigare (ungefär 5 procent), stressen har minskat och alla mår bättre.

Anders Eriksson, Director Operational Technology & Calibration and Technology Strategy & Competence

AstraZeneca AB

Car-O-Liner Group

”Resultat jag inte trodde var möjliga”

Så möttes vi en dag. Jag, som ansvarig chef för en verksamhet, och Peter Björnholm som konsult – anlitad av min chef.

Jag måste erkänna att jag var skeptisk till en början. Vad kunde Peter lära mig? Jag hade ju drygt 25 års erfarenhet och ansåg mig vara duktig i min yrkesroll, och behövde inte ha ännu en konsult ’om halsen’.

Men det hände saker. Verktygslådan Peter utbildade mig att använda – och det sätt han coachade mig på – ledde på kort tid till fantastiska resultat. Resultat jag i min vildaste fantasi faktiskt inte trodde var möjliga att uppnå.

Kundrelationerna förbättrades. Kvalitetsfrågor lyftes, leveransproblem minskade och tillgängligheten i maskinpark ökade. Framför allt förbättrades personalens engagemang på ett nästan magiskt sätt.

Jag är inte en person som vanligtvis tar till stora ord, men Peter och hans kunnande och engagemang kan jag verkligen varmt rekommendera.

Thomas Lindh, Quality Manager

Car-O-Liner Group AB

Kontakta Peter Björnholm, mönsterbrytande coach och föreläsare

Kontakta mig

Vad behöver du hjälp med?

Hör av dig så tar vi ett snack om saken.

0703–47 35 99
peter.bjornholm@mavenseffects.se
LinkedIn

Tack!

Peter Björnholm, mönsterbrytare